تجربه بازی کردن با کامپیوتر برای بسیاری از گیمرها، لذت بخش تر و جذابتر از کنسولهای بازی است، اما به شرطی که این کامپیوتر توان کافی برای اجرای بازیهای دلخواهتان را داشته باشد. اگر طرفدار خرید کامپیوتر رومیزی برای بازی کردن هستید و علاقه ای به لپ تاپهای گیمینگ ندارید، دو انتخاب پیش روی شما است: کیس معمولی و مینی کیس، اما شاید بپرسید که آیا مینی کیس استوک یا نو، قدرت کافی برای بازی کردن را دارند یا خرید آنها صرفاً هدر دادن بودجه است؟ در ادامه، نگاهی کوتاه به ویژگیهای انواع مینی کیس خواهیم داشت تا بتوانید برای خرید آنها بهتر تصمیم بگیرید.
آنچه در این مقاله می خوانید
مینی کیس گیمینگ استوک چیست؟
مینی کامپیوترها یا کامپیوترهای کامپکت که با نام مینی کیس گیمینگ نیز در بازار شناخته می شوند، نوعی از کیس های آماده هستند که از نظر ابعاد، جمع و جورتر از کیس های معمولی طراحی می شوند تا جای کمتری را در محیط های کاری یا منزل اشغال کنند. سخت افزار به کار رفته در این نوع کیس ها، در برخی موارد شباهت هایی به کیس های معمولی دارد، اما در اغلب اوقات کاملا با سخت افزار کیس های معمولی متفاوت است. مینی کیس های استوک، نمونه کم کار و اغلب تولید شده توسط برندهای معتبر این نوع کیس ها هستند که از نظر قیمت مقرون به صرفه تر از نمونه نو مینی کیس ها خواهند بود و می توانند به عنوان جایگزین بهتری برای کیس های معمولی اداری انتخاب شوند. در ادامه، ویژگی های سخت افزاری کیس های مینی را معرفی می کنیم تا با این نوع کیس ها و توانایی های مختلف آنها بهتر آشنا شوید.
پاور یا منبع تغذیه مینی کیس
یکی از مهمترین بخش ها در کامپیوترهای رومیزی شامل کیس های مینی و معمولی، بخش پاور یا منبع تغذیه است. اغلب مدل های مینی کیس استوک و نو به دلیل تمرکز بیشتر روی کاهش مصرف انرژی، معمولا از پاورهایی با توان خروجی بین ۱۲۰ تا حداکثر ۳۵۰ وات استفاده می کنند. این میزان توان خروجی اگرچه برای انجام بسیاری از کارهای سبک جوابگوی شما خواهد بود و حتی می توانید با تکیه بر آن، بازی های سبک تا معمولی را نیز اجرا کنید، اما برای بازی های سنگین، ابدا مناسب نیستند و حتی امکان ارتقا آنها را نیز ندارید.
مادربرد مینی کیس
انواع مینی کامپیوترها برخلاف کیس های معمولی از مادربردهای Mini-ITX و Micro-ATX پشتیبانی می کنند. این دو نوع مادربرد، از نظر ابعاد کوچکتر از مادربردهای ATX هستند و به همین دلیل، معمولا برای ارتقا قطعات حیاتی سیستم مانند پردازنده و گرافیک، محدودیت دارند و در برخی موارد، نمی توانند میزبان گرافیک های مجزا باشند. همین عامل سبب می شود که خرید مینی کیس استوک با گارانتی یا حتی خرید نمونه های نو این محصول، انتخاب خوبی برای کاربری های اداری و معمولی باشد، اما نه برای اجرای بازی های سنگین.
پردازنده مینی کیس
کارایی اصلی کیس های مینی، برآورده کردن نیازهای سبک و معمولی است و با توجه به این مورد، اغلب این نوع کیس ها معمولا از پردازنده های حداکثر ۴ هسته ای با فرکانس کمتر از ۴ گیگاهرتز استفاده می کنند. این پردازنده ها، برای اجرای بازی های سبک و معمولی مشکلی ندارند، اما قادر به اجرای بازی های سنگین نخواهند بود.
گرافیک مینی کیس
استفاده از مادربردهای Mini-ITX و Micro-ATX در انواع مینی کیس استوک و نو، امکان تعبیه گرافیک مجزا را روی این کیس ها تا حدی از بین می برد و اغلب این کیس ها، از گرافیک مجتمع (Integrated) که در داخل پردازنده تعبیه شده است، استفاده می کنند. برخی از مدل های مینی کیس ها از کارت گرافیک های پنل مینی پشتیبانی می کنند و گرافیک به صورت جداگانه روی مادربرد نصب شود، اما باز هم به دلیل ظرفیت پایین این گرافیک ها (معمولا بین ۲ تا ۴ گیگابایت)، باز هم نمی توانید از آنها انتظار اجرای بازی های سنگین جدید را داشته باشید.
نحوه کار با قلم سرفیس مایکروسافت مدل Slim Pen 2
مینی کیس استوک یا کیس معمولی؛ کدام یک برای گیمینگ بهتر است؟
خرید مینی کیس استوک یا نو برای کاربردهای اداری و مالتی مدیا، انتخاب بسیار خوبی است و در اغلب موارد هزینه کمتری را نسبت به آماده کردن یک کیس معمولی به شما تحمیل می کند، اما زمانی که صحبت کاربری گیمینگ به میان می آید، این نوع کیس ها اما و اگرهای زیادی دارند. مینی کیس گیمینگ به دلیل توان پایین منبع تغذیه، مناسب نبودن قدرت پردازنده و گرافیک برای اجرای بازی های سنگین و محدودیت در ارتقا این قطعا در اغلب مدل ها، ارزش خرید زیادی به عنوان سیستم گیمینگ ندارند و باید به سراغ آماده کردن یک کیس معمولی مناسب یا حتی خرید لپ تاپ گیمینگ بروید.
مینی کامپیوتر گیمینگ بخریم یا نه ؟
اگر قصد انجام بازی های سبک و نیمه سنگین را دارید مینی کیس گیمینگ برای شما مناسب است اما اگر دوست دارید بازی ها به روز که نیاز به گرافیک های قدرتمند را دارید باید یک کیس گیمینگ با پاور های قدرتمند انتخاب کنید زیرا مینی کامپیوترهای گیمینگ از پاورهای قدرتمند پشتیبانی نمی کنند و امکان قرار دادن گرافیک های پنل بزرگ در آن ها وجود ندارد
خرید انواع کیس و مینی کیس استوک با گارانتی
مینی کیس دل استوک مدل Dell OptiPlex 7010 پردازنده i3 نسل 3
- سی پی یو : سری اینتل core i3 نسل 3
- RAM : چهار گیگ DDR3 امکان افزایش
- HDD : پانصد گیگ HDD امکان افزودن SSD
- مناسب برای کارهای اداری، خانگی، دانش آموزی
مینی کیس استوک HP Compaq 8200 Elite پردازنده i5 نسل 2
- cpu : سری اینتل core i5 نسل 2
- حافظه داخلی : 500 گیگ با امکان افزودن ssd
- حافظه رم : 4 گیگ از نوع ddr3 قابل ارتقا
مینی کیس دل استوک Dell Optiplex 790 پردازنده i3 نسل 2
- پردازنده اصلی : core i3 نسل 2
- ظرفیت رم : 2gb از نوع ddr3 قابل ارتقا
- حافظه داخلی : 250gb hdd قابل ارتقا به ssd
مینی کیس استوک لنوو مدل Lenovo V530s پردازنده i5 نسل 9
- CPU : شرکت اینتل CORE I5 9500
- RAM : ظرفیت 8GB DDR4 قابلیت ارتقا
- HDD : ظرفیت 500 گیگ با امکان ارتقا به SSD
- دارای پورت های کامل از جمله HDMI
کیس استوک اچ پی HP ProDesk 600 G6 پردازنده i5 نسل 10
- CPU : سازنده شرکت اینتل Core i5 10500 ( 6-cores / 12-threads )
- ظرفیت رم : 8 گیگ DDR4 قابل ارتقا تا 65 گیگ
- هارد دیسک : SSD M2 256GB قابل افزایش و افزودن هارد
- گرافیک انبرد : 4 گیگ اشتراک امکان نصب گرافیک مجزا